Алуминиеви кръгли панели Проектиране на пространство

- Nov 30, 2017 -

С напредването на технологиите филмовото прожектиране в кината е дигитализирано, купища филмови макари вече не се подреждат в прожекторите. В старите дни филмите се съхраняват във филмови макари, филмите се преглеждат в кината, като се движат барабани в проектори. Дизайнерите възприемаха ротационното движение на барабаните като тема на това кино, заснети и изобразени в удачна и модернистична среда за гледане на филми.


5.jpg


Докато публиката влиза в лобито, те ще бъдат ударени от кръгли пластини, разположени по целия таван. Филмовите макари се изобразяват като огромни кръгли пластини с диаметър 2,8 метра, които са внимателно свързани от дизайнерите и заедно образуват огромен и мощен таван. Тези пластини са подредени така, че да се припокриват плътно и да се поставят на различни височини. Моделът на дървесните зърна и светлинният ефект заедно създават усещане за движение и окачване, наподобяващи филмови макари, замръзнали в средата на въртенето. Плочите са алуминиеви панели, боядисани с дървени шарки, където шаблонът от дървесни зърна подобрява 3D ефекта и добавя текстура към плоските алуминиеви панели .

Проектантите приеха земния тон като основна цветова схема за този проект, създавайки мека и топла атмосфера във фоайето. Камъните в 2 различни нюанса на кафяво се използват на пода, тези дълги каменни ивици се приравняват към табелата с табела на кръглата плоча, по-тъмните камъни имитират сенките на тези плочи, хвърлени на пода. Линейният модел на пода подсилва чувството за движение на тавана, което води до динамична атмосфера във фоайето.


3.jpg


кръглите плочи, които представляват филмови макари, продължават през целия таван, като визуално шокират аудиторията, но в същото време земните тонове създават топла атмосфера във фоайето


1.jpg


камъни ивици в 2 различни нюанса на кафяво са успоредни на кръгли плочи под тавана, които са свързани внимателно от дизайнерите


2.jpg


6.jpg


4.jpg